Natuurlijk Pilates

Natuurlijk Pilates bied je de mogelijkheid om onder persoonlijke begeleiding en met aandacht een serie oefeningen te volgen binnen jouw mogelijkheden. Van mensen in topconditie tot ouderen tot mensen die van een letsel herstellen of klachten hebben.

Kennismakingscursus

De cursus omvat twee groepslessen. Op deze manier kun je kennis maken met Stott Pilates® en met de docent om te ervaren of Pilates bij je past. Na deze serie kan in overleg in een vaste les van het rooster worden ingeschreven.

Groepslessen

Door de kleine groepen blijft de kwaliteit gewaarborgd en is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Op deze manier kun je bewuster bewegen en van daaruit steeds meer bewustzijn te creëren, sterker en flexibeler te worden. De resultaten zijn snel merkbaar en voor iedereen verschillend. De een vindt de fysieke veranderingen belangrijk, de ander vindt de mentale verandering van belang.

70+ Pilates

Tijdens deze lessen worden de oefeningen wat rustiger uitgevoerd. Uiteraard blijven de oefeningen effectief.

Zwangerschapspilates

Tijdens de Pilateslessen wordt veel aandacht besteed aan het sterker maken van de dieper gelegen rugspieren in combinatie met de onderbuikspieren om eventuele rug- en bekkenklachten te voorkomen en te bestrijden. Je krijgt de controle over je buik, bekken en lage rug sneller terug na je bevalling als je bewust leert bewegen met al je spieren rondom je buik.

Twee weken na je bevalling kun je al meedoen aan de les mits deze natuurlijk is gegaan. Ben je via een keizersnede bevallen, dan kun je na zes weken deelnemen aan de lessen.

Privéles

Naast de groepslessen, bestaat er ook de mogelijkheid om een privéles te volgen. Bij een privéles wordt de les volledig afgestemd op je individuele behoeften en mogelijkheden. Dit kan op de mat of op een reformer.

Wat is een Reformer?

Reformers zijn speciale Pilates-apparaten ontworpen door Joseph Pilates in de jaren '40. Reformers zijn voorzien van spiraalveren die je weerstand geven waardoor je enerzijds veel uitdaging in spierkracht krijgt, anderzijds geven de spiralen je steun en feedback waardoor je goed voelt wat het doel van een bepaalde beweging is. Je balans, coördinatie, kracht en lenigheid worden intensief getraind.
Wil je hier meer over weten? Bekijk dan het filmpje. ​
 
 

 

"In 10 sessions you will feel the difference, in 20 you will see the difference and in 20 you'll have a whole new body."
- Joseph Pilates -